Friday, 27 August 2010

MAJLIS BERBUKA FAHRIN AHMAD


.. 20/8/2010
aku & my wife g majlis berbuka puasa yg di anjurkn oleh Fahrin kt Villa Ukhwah, Tasik Titiwangsa. Pada permulaannye badan ni terasa malas nk join krn terpaksa tinggalkn anak2 aku yg bucuk masam tu & d buat pd ari keje pulak. Tp... fikiranku mula terasa ingin join selain melayani kehendak wife aku.
Majlis itu simple tp agak menarik... dgn BBQ bebiri (favourite aku nie..) serta perasa yg lazat dr Chef Mie from Hulu Langat yg sediakan , kehadiran Dato Dr fadzillah Kamsah & Imam Muda Ashraf.
Kami sampei agak awal.. terus kami masok ke Villa utk solat Asar dahulu & d sambut mesra oleh artis Fahrin Ahmad & Fans nyor.... terasa lak aku cam selebriti ... wakakaakakk. Selesai berbuka kami solat maghrib, isyak & terawih bersama2. Agak bertuah solat itu d imamkn oleh Imam Muda Asyraf & d sertai oleh penuntut2 tahfiz dr Jln Gurney. Aku melimpah syukur pd Allah atas segala rezeki2 ini...

Tuesday, 17 August 2010

WABAK STAF RESIGN

Semakin ari semakin ramai staf bdk2 lama (experience) yg tlh menghtr surat perletakkn jawatan. Mereka adlh antara staf2 yg tdk berpuas-ati di atas sikap mgmt yg tlh mengabaikn benefit staf. Barangkali krn terlalu ingin mencari profit maka mgmt tlh terlepas pandang iaitu "aset" yg paling berharga d dlm sesebuah company.
Jika d bandingkn antara kami dgn staf2 d bank2 lain bagai langit & bumi.... agak malu ler si pipit nak terbang sama2 dgn si Enggang... adoi...!! Terlalu byk benefit yg terdpt d dlm bank2 mereka yg tiada pd kami. Jadi, mana mungkin staf2 yg sudeh terlalu kepanasan utk duduk lama d sini.
Klu d ikutkn ati aku pon ingin mencari peluang d tempat lain tetapi aku takut kebebasan yg aku kecapi ari ini terbang begitu saja... maksudku seniority. Sbb d sini aku bebas melakukn ape yg aku suka & suki. Agak lama aku d sini sekitar 14thn... lama kan??? atau sebenarnye aku tlh tersilap & tersesat d bank ini... Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... ;(
Skang ini d mana2 branch pasti ade kekosongan samada tellers, Hos, OO & CSR. Kritikal pd mata aku tp tidak pd mata mgmt... bengong tul!!! Yg suffer adlh kami, staf2 yg tinggal & teraniaya... Nak d kata mgmt xtau... mcm tau coz mereka skang buat kempen staff get member utk bw masok org2 luar ke dlm company kami (Jgn lor korg berangan2 hebat nk masok sini.... atau welcome to the hell). Better cari company yg lebih menjamin kebajikan korg k???? Klu nk jugek try..ade ati nk tunjuk hero.... bole gak!!!!!
Chowwwww!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!