Sunday, 30 October 2011

GLORY BEACH RESORT (PD)




  Na-na-na-na...... Port Dickson With Love   !!!!!!!!!!!!!!
Berbunga2 ati aku nk celeb besday my wife ke 28 (mude lg laa.. ) yg d sambot pd 31/10 ... tp aku dan anak2 buat awal 2 ari skt sambil ala2 holiday la konon... cheewahhhh... destinasinyer seperti kami persetujui iaitu PD .... yeahhhhh!!!!!!! town with a lot of love memories.... Adik aku lak si Jijie dh rekemen tempat die iaitu Glory beach resort  .. aku ikut jerrr...katenyer tempat ni best and bagoooossss gilek!!! Betol ker...??????



Cuaca pd ari 29/10 nie mmg cantekkk seakan2 merestui perancangn percotian kami semua... seronokkkk wehhhhh!!!! apatah lg skang ni mmg musim ujan lak tp ari ni mmg panas tau... sampei d PD kami dh tak sabar2 so teros g Blue Lagoon coz tempat resort kami nnt pantainyer xbole  Castaway mandi ... ok la.... takpo!!!
Wahhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!! bestnyer blue lagoon...nmpknyer org masih belom ramei lg dan kami dpt lak tempat lepak yg baekkkkk punyer.... sabolom ade budak2 3suku pacak khemah dan bakar BBQ berhampiran tempat kami... (next time aku nk beli dan pacak khemah gak lahh)... anak2 aku dh tak sabar2 nk buat istana pasir soooooo teros ajer mereka lepak sambil bermain pasir. .. aku dan isteri biarkn ajer sambil memerhati ajer gelagat mrk.... aku lak pa lagi sudeh lame xjumpe laut soooo aku lupe kn mentari yg sudeh mule memanaskn keadaan d situ. Seronok betol la kami bermain air laut dan menyaksikn hamparan pasir putih pantai ... hingge terlupe waktu dh hampir kul 2pm ... nk chk-in laa.
Shocked 1Zasssss...!!!! kami bersiap dan terus ke Glory Beach Rsort bersebelah Grand Lexis (formerly known as Legend Chalet)... Ape bile kami chk-in slps dpt kunci bilik... ????? Alamakkkkkkkkkkk!!!! knape tempat ni kurengggggggggggg jerrr bilik die ???? Style lamo laaaa weiiiii!!!!! Bedroom ???? Bathroom??????   GRRRRRRRRRRRRRRR......... Jijieeee!!!!!!!!Drag and drop me Ape da lu rekemen .. ~~~~ fail!!!!!!!! Aku tgk muke my wife dh mcm2 adaaa ... ala2 trademark astro lak ... cool ok cool ...!!!!  RM200 yg d labor ku rasa sia2 ajerrr ... frust !!??? ... FYI,,, bilik kami ni adlh milik persendirian yea... bukan 100% incharge by Glory Beach Resort (GBR)... wpon mgmt by GBR tuuuuuuuuuuuuuu ..... Mane kamik tauuu Bah...!!!

AKU SUKE VIEW DR ATAS BILIK TU JERRRR...



BILIK UTAMAKU
 
TOILET FESYEN LAMO
 

KITCHEN

  
 
 
 
 
  
KERUSI ROTAN .. ADE KAKI PATAH TP SIAP IKAT DGN TALI RAFIA

Boring tgk keadaan bilik sooooo kami turun bawah ajak anak2 g swimming pool... sib baik ok sikit ... seronok tgk keadaan kolam resort ni taaaaaaaaaaaaapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii la pulak... takde guard control ker... org2 kat situ ade yg dr luar (tak menetap d situ.. senang jer masok) ... ade plak malaun yg jalan2 tepi kolam gune kasot (tah..tah.. ade picak taik..... buwekkkkkkssss!!!) .... ade lagi satu mangkok tingkat yg suke suki jerrr berasap narkotin kat tepi kolam ni... (gue anti tol laaaa) ... GRRRRRRRRRRRRRRRRR ..... Jijieeeeeeeeeeeeee!!!!!!!Drag and drop me  Ini ler resort  (tempat wakaf kebajikan) kegemaran ko kerrrrrrrrrrrr!!!!!! ape da taste .... fail  !!! Mlmnyer lak kami soru tapoww dinner KFC pekan PD yg lembab servicenyer!!!! hekkk..hekkk..hekkk sori la ... sape soh korg slow gilek... my wife Q 30min tuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!! Balik resort   resort kerrr??? Lepak sambil tonton TV final Msia Cup ... N9 vs T'ganu (N9 won 2-1 ... seronok ko Jang Yooo??? ) ....
Okay laaa ... kami stay 1nite (cukup la tuuu ... Grrrr) ... pagi2 anak2 dh pakse kami turon ke bwh nk swim lg ... aku pon nakkkkkkkkkkk sebenarnyer.. hekk hekkk...  Main2 air sampei kul 11.30am ... anak2 kami dh pandai gune baju pelampong tu nmpknyer ... syabas!!!!! betei!!!!! syabassssssssssssss!!!!!! ...  Kami chk-out kul 12.30pm sambil rasenyer nk campak jer kunci umah tu jauh2 kat dlm laut yg luas terbentang!!!!! ..
Perot kami dh laporrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   Lunch kat sebelah PD Marina Resort .. Cowboy Place ... Menu simple Nasi Kukus, Ayam Panggang dan air tembikai 1 jug ... lu org memei terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kenyang daahhhhh !!!!!
Chow Chee Chow !!!!!!!!!!   Na-na-na-na









  
 

Saturday, 22 October 2011

MENGECAT PERLU IKUT ATURAN

Hi...!!!!!  alooo... Smue2,,Drag and drop me
Kali ni aku nk share info mengecat lor... ramei org xtau kan..?? kann..??? kann??? Ok, Justeru itu panduan ini amat2 sesuei d ikuti supaya steps betol dpt d ikuti dan kediaman anda tampil menawan, cun dan hebaq..!!!
  • Lapisan kayu, gunekn cat asas kayu d susuli dgn 1 lapisan cat alas dan 2 lapisan cat kilat.
  • Permukaan besi dan keluli, 1 lapisan cat asas logam oksida merah atau cat asas logam zink kromat d susuli dgn 1 lapisan cat asas sblom mengecat 2 lapisan cat kilat.
  • Bg permukaan besi yg baru atau pernah d cat, pastikn permukaan itu kering bersih drpd habok karat dan minyak.
  • Cat ini sedia d gunekn dan jika perlu gunekn pencair kegunaan am atau 'turpentiner'.
  • Biarkn la 8jam atau hingge kering sblom mengecat semule.
Panduan mengecat:
Persediaan;
  • Pastiken ruang yg mahu korg cat itu kosong.
  • Tampalkn pita pelekat pd tingkap,birai dan suis lampu.
  • Tutup perabot dan lantai dgn old news paper!!!!.
  • Make sure tau.. dinding bersih drpd sebrg rekahan atau lelehan air pd cat lama.
Panduan keselamatn:
  • Baca label dan fahami arahan yg d berikn... ok???? Kite bole start mengecat.. hekk.hekkkk hekkk...            
                                     Drag and drop me

                    
 Drag and drop me     {PETIKAN DR HARIAN METRO 15/8/2011}