Wednesday, 2 January 2013

WAFA DI TAHUN 1 SEKOLAH

Bangun pagi ..gosok gigi..cuci mata... basuh muka !!! (lagu kanak2 bunyinye lebih kureng gini ler ... ok ler tu)
Hakk..hakk..hakkk.. Itu lah lagu terbaekkkkk yang sesuai sangat untuk anak-anak termasuk anak ke 2 kami "WAFA" yang akan memulakan seisi persekolahan tahun 1 di SKBTP2 dan SRA As-Siddiqin BTP ... Yeah hooo...!!! Mak Bapak dapat amik coti !!
Die memang tak menangis mungkin seronok dapat uniform baru kot tapi di muka nyer jelas mengantuk.. Tak pe ler,, nak jadi budak pandai kene ler pergi sekolah tau..pastu di sekolah pulak kene belajar rajin-rajin okay??? Katanyer sebelom ni nak challenge kakak (Dja) untuk dapat kelas terbaik ... Bagus tu semangatnyer agak berkobar-kobar.
So, pada hari ni aku dengan my wife pon temankan untuk die dan jugek kakak tapi kami lebihkan masa dengan wafa .. iye lah al-maklum budak darjah 1... kene jugak tengok-tengok die beratur..die berbaris..die duduk dalam kelas dan die makan kat kantin. Perhhhhh.... time "break" yang die hepi gilek ... korang tau di belinyer macam-macam makanan.. pandai lak tu membeli-belah.. hotdog lah,nugget lah,air ribena dll (banyak2 lak tu) , smue yang memei die berkenan ader di sini tuuuuuuu..... Klu hari-hari ini macam ayah bole demam !! hekk..hekk hekkk.

~time amik test last mth~

Dalam sehari ni tengok die nampak ok ler .. bole berdikari.. tak banyak kerenah cuma di SRA nampak die mengantuk mungkin sudeh biase kat rumah mak ngah tidur waktu petang . From now, jadual harian dah berubah tau ... wafa kene ler biase kan yekk???!! ..Cuma start esok die kene belajar naik kenderaan Kak Akmar untuk pergi dan balik sekolah ..... Itu no hal lah kot ..
Okay Kak Ngah good luck !! Moga jadi insan yang berguna untuk agama dan negara..  Emmmmmuahhhhhhh !!!!
Insyaallah, Amin.


Sunday, 4 December 2011

from RWG to BARBIE SHOP, MIDVALLEY


Haiiiiiii ... smue2 bloggers....Drag and drop me

 Kite smue msh dlm episod coti2 skolah kannn..!!!!!!!!!??????? So, aku dan my wife ari ni bw la anak2 kitorg ke MidValley Mega Mall, KL ... My wife laaa,,, ari tu die ade beli kan anak2 kami besday present brg2 barbie store.. Maka, die dpt la voucher utk foto shoot FREE... Aku ikutkn ajer tanpe byk soal coz dlm plan nk pegi MidValley dgn komuter... lame xnaik,, gian lak rasenyer nk naik salah satu public transport ni w/pon kerap kali train delay ...GRRRR....!!!!

Kembang semacam jer anak2 bile d info yg kami nk pegi MidValley dgn naik komuter. Kul 11AM smue dh ready... hepi la tuuuuu. Sampei jer d Rawang komuter Station nk kene beli tiket d kaunter tiket dulu... ape daa ,,, terpakse dgn rela aku kene beratur ...punyer la paaaaaaaaaaaaaaannjangggggggggggg!!!!  Pelik kan knape service d mesin tidak d jaga dgn betol.. amat2 merugikn kerana negara kite bakal menghadapi tahun 2020 nnt ... takut2 nnt tahun jer berubah tp sikap rakyat takuk yg sama tu jugekk... Seperti yg aku crite kat awal td.... train delay !!!! dan pd kali ini die berlaku lg skali... elok2 dlm jadual 1.30PM tapi jadi 1.45PM ....
    Bile train berenti jer,,, org2 smue sibuk nk masok coach ... ape la salah nyer beri laluan pade org yg nk kuar tuuuuu dulu ..... soalnyer, ape yg tlh KTMB buat utk improve service ...!!!!!???? Taraaaaakkkkk kannn..!!!!! Pihak2 yg bertanggongjawab pulok cam amalkn prinsip2 "Ade Kami Kisah!!!!???"


 Suasana dlm komuter ari ni ..ok... tp aku hepi tgk anak2 yg amat2 teruja lebih2 lagi Husnaa si kecik anak kami ke3 tuuu... sekejap jalan kiri nk mama ..pastu jln ke kanan nk Ayah.. panjat seat coach nk tgk view kt luar semasa komuter bergerak dgn steady... Melerettttt senyum Ayah .................

Husnaa main brg2 barbie shop

Boringnyer  tggu kakak2 foto shoot
Sampei d MidValley dlm kul 3PM.. perot sudeh lapor,, carik Sushi king jer ,,,, Mama la blanjer, mcm2 anak kami makan tp favourite depa nasik jepon + telor ikan kaler merah tuuu,, ape ke namenyer ( ebikko )... Pas makan teros ke Barbie Store utk redeem voucher... Rupe2 nyer ramai lg yg menunggu ..Fuuhhhhhhhhh!!!!! lama nyer menungguuuuuuuuu kire-kire 2jam tak kureng... Deeja dan Wafa d make up.. d pakei dgn rambut palsu dan d pakeikn baju ala2 barbie ..... Kelakau jerrrr ...  Bile seisi foto shoot keras jerr masing2 ..Drag and drop me wakakakakakakaka !!!!!!!... padahal time kat luar td mcm2 aksi nk buat kononnnnnn..!!!!! Tp ok laaa .. hasil keje yg agak baik...  
Hasilnyer .............. foto ni aku curik2 snap
.. depa kt barbie shop tu xkasi tau..
Time d panggil utk tengok hasil anak2 d PC baru leh diaorg story kt kitorg.... yg Free tuuuu 1keping 4R jerrrr ... klu nk amik foto2 yg lain 1keping = RM30 .... adoiiiii!!!!! dah kene dahhhh .... tp memandangkn foto anak2 yg agak cantek gak (rugi lak klu tak amik) maka kami pon setuju nk amik beberape keping lg .... kopak ...kopakkk .... nk wat camne,,,,,, utk anak2 redha jerrrrrr!!!!!!!!!!!!
Hee .. heeee... heeeee..... heeeee...

Wednesday, 30 November 2011

LAYAN MOVIE~D'TWILIGHT SAGA

Drag and drop me .. Helllooooo Bloggers ..!!!!
Layan sekuel ni dgn my wife ... sronok layan crite pontianak ni... GSC Midvalley la tempat lepak kali ni coz place ni pagi2 dpt parking sonang sikit... klu lunch time jgn harap laaa korg oooiiiii... Pastu nk jln2 pon syok jerr tp kali ni window yekkkk... Pagi ni byk budak2 skolah jerr.. takpe la kami join skali..nampak cam remaja sikit.. hekk hekk hekk...
Edward... Bella...... Jacob........               
Best tul layan hingga gue ingat Bella akan mati ,,,, Argghhhh!!!!! Tipah tertipu laaa..
Kali ni action die kureng sikit jerrr ...Crite die memei la best tp aku msh rindukn Twilight Saga 1st jugekkk ... So, gue bagi **** (FOUR STARS) ... = 4/5 ..
Okay la tuuuuu !!!!!!   ehmmmmmmm.... rasenyer cam xsobar lak nk tunggu Part2 ...
 I followwwwwwwwwwwwwwwwww !!!!!!~




Sunday, 27 November 2011

SELAMAT HARI LAHIR BUAT KU

Drag and drop meTiade ape sgt la ... itu la yg biasenyer aku ucapkan sempena ulangtahun kelahiran atau dlm bhase omputihnyer "HAPPY BIRTHDAY'... tp pd kali ini agak sedikit lain dan istimewa.
Kenape lak...??? Ini krn pd besday aku yg ke 37tahon ini .. tarikhnyer jatoh pd Maal Hijrah (Awal Muharram)... suatu hari yg cukup besar dan bermakna dlm sejarah serta kalender Islam.
  1. Azam kali ini kene control financial sikit .. jgn boros
  2. Jaga stamina dan kesihatan..moga2 Allah kurniakn tubuh dan akal yg sihat bg aku membuat amalan yg baik.. Insyaallah
  3. Bikin pekerjaan yg lebih jujur dan ikhlas utk famili aku.
Ape yg aku nak berkongsi dgn korg ialah kad besday drpd anak-anak aku ...

hepi besday yg ke 37tahon

top nukilan dr dja..bottom dr wafa

Walaupon kad yg d beli itu ialah dr duit aku sendiri... wakakakakakakaka.. diaorg main selit jer bile g shopping kat Tesco ari tu... hasil idea mama diaorg jugek tuuuuu... agak ku ringkas. 
Ape2 pon trime kasih gak wat my wife Noza .. coz jage makan minum aku dan anak2  kami ...
Best dan beruntung betol d anugerah wife sepertimu..Drag and drop me Thanks a lot's

Sunday, 30 October 2011

GLORY BEACH RESORT (PD)




  Na-na-na-na...... Port Dickson With Love   !!!!!!!!!!!!!!
Berbunga2 ati aku nk celeb besday my wife ke 28 (mude lg laa.. ) yg d sambot pd 31/10 ... tp aku dan anak2 buat awal 2 ari skt sambil ala2 holiday la konon... cheewahhhh... destinasinyer seperti kami persetujui iaitu PD .... yeahhhhh!!!!!!! town with a lot of love memories.... Adik aku lak si Jijie dh rekemen tempat die iaitu Glory beach resort  .. aku ikut jerrr...katenyer tempat ni best and bagoooossss gilek!!! Betol ker...??????



Cuaca pd ari 29/10 nie mmg cantekkk seakan2 merestui perancangn percotian kami semua... seronokkkk wehhhhh!!!! apatah lg skang ni mmg musim ujan lak tp ari ni mmg panas tau... sampei d PD kami dh tak sabar2 so teros g Blue Lagoon coz tempat resort kami nnt pantainyer xbole  Castaway mandi ... ok la.... takpo!!!
Wahhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!! bestnyer blue lagoon...nmpknyer org masih belom ramei lg dan kami dpt lak tempat lepak yg baekkkkk punyer.... sabolom ade budak2 3suku pacak khemah dan bakar BBQ berhampiran tempat kami... (next time aku nk beli dan pacak khemah gak lahh)... anak2 aku dh tak sabar2 nk buat istana pasir soooooo teros ajer mereka lepak sambil bermain pasir. .. aku dan isteri biarkn ajer sambil memerhati ajer gelagat mrk.... aku lak pa lagi sudeh lame xjumpe laut soooo aku lupe kn mentari yg sudeh mule memanaskn keadaan d situ. Seronok betol la kami bermain air laut dan menyaksikn hamparan pasir putih pantai ... hingge terlupe waktu dh hampir kul 2pm ... nk chk-in laa.
Shocked 1Zasssss...!!!! kami bersiap dan terus ke Glory Beach Rsort bersebelah Grand Lexis (formerly known as Legend Chalet)... Ape bile kami chk-in slps dpt kunci bilik... ????? Alamakkkkkkkkkkk!!!! knape tempat ni kurengggggggggggg jerrr bilik die ???? Style lamo laaaa weiiiii!!!!! Bedroom ???? Bathroom??????   GRRRRRRRRRRRRRRR......... Jijieeee!!!!!!!!Drag and drop me Ape da lu rekemen .. ~~~~ fail!!!!!!!! Aku tgk muke my wife dh mcm2 adaaa ... ala2 trademark astro lak ... cool ok cool ...!!!!  RM200 yg d labor ku rasa sia2 ajerrr ... frust !!??? ... FYI,,, bilik kami ni adlh milik persendirian yea... bukan 100% incharge by Glory Beach Resort (GBR)... wpon mgmt by GBR tuuuuuuuuuuuuuu ..... Mane kamik tauuu Bah...!!!

AKU SUKE VIEW DR ATAS BILIK TU JERRRR...



BILIK UTAMAKU
 
TOILET FESYEN LAMO
 

KITCHEN

  
 
 
 
 
  
KERUSI ROTAN .. ADE KAKI PATAH TP SIAP IKAT DGN TALI RAFIA

Boring tgk keadaan bilik sooooo kami turun bawah ajak anak2 g swimming pool... sib baik ok sikit ... seronok tgk keadaan kolam resort ni taaaaaaaaaaaaapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii la pulak... takde guard control ker... org2 kat situ ade yg dr luar (tak menetap d situ.. senang jer masok) ... ade plak malaun yg jalan2 tepi kolam gune kasot (tah..tah.. ade picak taik..... buwekkkkkkssss!!!) .... ade lagi satu mangkok tingkat yg suke suki jerrr berasap narkotin kat tepi kolam ni... (gue anti tol laaaa) ... GRRRRRRRRRRRRRRRRR ..... Jijieeeeeeeeeeeeee!!!!!!!Drag and drop me  Ini ler resort  (tempat wakaf kebajikan) kegemaran ko kerrrrrrrrrrrr!!!!!! ape da taste .... fail  !!! Mlmnyer lak kami soru tapoww dinner KFC pekan PD yg lembab servicenyer!!!! hekkk..hekkk..hekkk sori la ... sape soh korg slow gilek... my wife Q 30min tuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!! Balik resort   resort kerrr??? Lepak sambil tonton TV final Msia Cup ... N9 vs T'ganu (N9 won 2-1 ... seronok ko Jang Yooo??? ) ....
Okay laaa ... kami stay 1nite (cukup la tuuu ... Grrrr) ... pagi2 anak2 dh pakse kami turon ke bwh nk swim lg ... aku pon nakkkkkkkkkkk sebenarnyer.. hekk hekkk...  Main2 air sampei kul 11.30am ... anak2 kami dh pandai gune baju pelampong tu nmpknyer ... syabas!!!!! betei!!!!! syabassssssssssssss!!!!!! ...  Kami chk-out kul 12.30pm sambil rasenyer nk campak jer kunci umah tu jauh2 kat dlm laut yg luas terbentang!!!!! ..
Perot kami dh laporrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   Lunch kat sebelah PD Marina Resort .. Cowboy Place ... Menu simple Nasi Kukus, Ayam Panggang dan air tembikai 1 jug ... lu org memei terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kenyang daahhhhh !!!!!
Chow Chee Chow !!!!!!!!!!   Na-na-na-na