Sunday, 28 February 2010

DEKYANG BERTUNANG AND BUDAK HUSNAA BERMARHABAN




Pd 27Feb 2010...
Kirenye cam double festival la ni.. Selesai sdh kedua2 majlis yg disambot dgn sederhana tp meriah. Yg #1 d mulai dgn majlis pertunangn deq yang start kul 12pm.. Aku uruskn hal2 hidang & mknan... maksodnye kire2 aku terlepas lah upacara ber discuss tu...(xpe biar le org2 tua berdiscuss... gue org mude... wakakaka). Htrn d trime 5 dulang & d bls 9 dulang. Htrn hasil kretiviti kak julie & my wife>> ok la tu.

Manakala majlis potong jambol + marhaban utk Husnaa dlm kul 4.30pm... Risau gak coz mule2 ari hujan turun agak lebat. Tp gue respek dgn makcik2 tu w/pon hujan lebat mereka tetap dtg memeriahkn majlis tuan rumah..Thanks all d auntie... Time balik aku sukarela nk htr auntie2 yg umah jauh. Hepi jek depa.....

Alhamdullilah.. segalanye selesai...

Friday, 26 February 2010

KENE TARIK


Cont...
Aku tlh d tugaskn ke PK w/pon ati aku mcm malas lak nk berkhidmat d sini ari ni. Smlm aku dh mintak HOS sg buloh utk remain aku kt Sg buloh je ari ni tp depa ckp xbole coz PK xde officer.
Ehmmm... 1/2 jam aku kt PK depa call suroh balik Sg Buloh (SB) plak... suka suki je kn???... Ok la kata ku... tp dlm ati aku sumpah seranah ni. Bile aku tanye nk claim mane ..buat2 blur plak.. haiii.. aku ni mcm jd bhn ujikaji lak rasenye...
"Bie nnt akak confirm dulu k.. inform u later"... +- camtu katenye..... itu mcm bikin kaa..??? Oiiittt!!!!!! main2 keje kaaaa??? Sabar & ctrl macho jek la Bie Oiiiii.. Adios!!!!

Thursday, 25 February 2010

LESU


Cont...
Aaaaaaahhhhhhhh!!!!! Geramnye aku kene assignment d PK. Terasa letih ari isnin aritu blm abis lagi. Ari tu blk kul 7.30pm ape ke dol..dol.. duit (cash + coins) berlambak gilek.. Staf tak cukup weiii... gilek la nk wat 2 3 keje sekaligos ...
Ok.. takpe... Esok aku wat style aku keje... p mampuih dgn polisi keje hangpa smue. QMS biaq lantak p.. melambong ke langit... Checking maintain tolak tepi...
Ape yg aku tau.. esok cash mesti beres, itu jek !!.... wakakakakaka..... Adios!!!!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

P Sg Buloh lak....

Today kt Sg Buloh jumpe Tokoh Maal Hijrah yg xterkenal pon. Berlagak gilek.. sibuk dok tunjuk business card die kt aku.. cam aku heran. Apa punye org... B4 this die dok marah2 staff .. ckp mcm2... kata org tu dok kata org ni. cam mana bole dpt title tu aku tak tau.

BM Hien Hshim buat appraisal aku... best!!! Smue orait... Moga2 aku dpt 10mths bonus.. Amin.  Bole ke boss ..?????

Tuesday, 23 February 2010

MANA BONUS KU !!!


Cont...
Mainan org2 atas...
Terasa sungguh pabila sesetengah officer tlh d berikn bonus smlm 22/2/10 pd ari gaji kami tp tidak aku. Ape ke nama company camni,, apatah lagi sebuah bank yg agak d kenali d M'sia. Mrk berikn bonus dan increament mengikut citarasa anak tekak mrk. Rasa nk bg bulan Dec die bg kt org A, rasa nk bg bulan Mac kt org B die bg, rasa nk bg bulan June kt org C die bg.... ape tu !!!!! takde standand... pekerje tertunggu2 time mrk. Ade korg tahu?/? korg tak amik tahu hal kami kan???!!!!
Kebykkn officer frust pabile tak dpt bonus dan increament pd tahun lepas .. ade korg peduli??? Padahal kami berkerje bersama2 samada operation, Hire purchase, Housing loan, Account dll utk naikkn company ini. Terase menyesal krn aku memilih bank ini dulu.... Bile isu ini d tanye kpd korg..ape jwp korg.. officer akan dberi secara berperingkat2.... bodohnye jawapan tuuuuuu!!!!!!!
Aku tahu yg ikan2 besar dh kenyang kt atas tu... mane nk nampak ikan bilis cam kami ni kan??... Takpe2 korg sekat rezeki kami,, moga2 korg mendpt balasan dr Allah s.w.t nnt... Amin. Camne dgn aku??? Relex.. jgn pening2 kapla pikir hal ni coz aku yakin bhw rezeki itu dtg drpd Allah yg menjadikn kite smue.
Sekalong tahniah buat Tan Sri Azman coz d iktiraf sbg org kaya #11 dlm M'sia. Hasil putar belit org2 d bwh ko yg kaki bodek tu. TAHNIAH...!!!!!

Sunday, 14 February 2010

Valentine Day + Gong Xi Fa Chai


Klu ikutkn kedua2 bende ni org islam xbole nk raikan coz bende ni org2 xislam yg punye celebrate. Tp korg smue cube la tgk kt newspaper, wayang & deco kt shopping mall>>> smue pasal depa.
Aku pon serba sedikit ade terikut especially tang FEB14 tu... ari kasih syg ...?? Sang bedal betol laa kn? Esok sure ade crite xelok kuar kt news.. bdk kene tangkap basah la, khalwat la, kene rogol la... smue tu berkait dgn ari ni. Sbg seorg ayah, aku mmg takut hal2 camni berlaku..(Ya Allah ,, ko jauhkn segala bala sebegini drpd family kami & org2 yg kami kenali. Kau tegakkn undang2 islam d negara kami ini... Amin). Sori la.. coz aku rasa selagi british law pakai, selagi itula byk bende xbole bendong. Tp peliknye org islam sendiri yg xsuke undang2 islam.. org kafir xckp apa2 pon. Maybe klu terang betol2 kt org kafir tu sure depa setuju coz menjaga harta bende depa kan???
Ape2 pon aku ucap la jugek... Hepi Feb14 valentine Day & Gong Xi Fa Chai... Jgn over2 k? Jg dirimu baik2...!!!!!!! Adios..!!!!!

Monday, 1 February 2010

M'sia BOLEH!!! ke.. ?????


Akhir sdh satu penantian buat bdk2 bola Harimau Muda pabila Sultan Ahmad (Presiden FAM) announce depa akan bermain dlm Liga Slovakia under 21. Orait.. camtu YM nmpk serius nk majukn sukan no 1 dunia ni kan? Tapi NEWS dlm kul 8pm lak kata bende ni blom konpom & sttmt YM tu mengelirukn... Ape la korg ni.. bile la sukan ni nk kembali gemilang cam zaman SuperMokt,Santokh Singh, Soh Chi Aun, Arumugam dll dulu woiiiii!!!!!. Sikit2 bercanggah pendapat. YM ade idea, so korg dlm persatuan support la. Kite tgk dulu improve ke tak.. bosan tul la.
Story luar dr nogori den lak: Mesir kalahkn Ghana 1-0 dlm final Piala Afrika...Pehhh!!!! Dasat gilek sehhh!!!! means 3x berturut2 tu depa won tp syg la coz World Cup 2010 kt Afrika Selatan nnt depa tarak coz kalah dlm playoff dgn Algeria ari tu....Kesian (M'sia bile la korg nk g World Cup....bosan aku tunggu)
M'sia Bole? Boleh ke M'sia? M'sia Oh M'sia!!!!
Tolong kami bantu kami..... (nyanyi cam lagu P.ramlee dlm 3 abdul tu)

KES GEN2


Cont...
Bergerak dr BTP bersama2 Abg ngah dlm kul 11.40am terus merentas highway Rawang ke Jln Duta. Pada ari ni, klu ikut jalan lama alamat jem laaa.... al-maklum sudah hal Thaipusam (esoknye tp ari ni depa dah start).
Solat Jumaat d Masjid KL.. pastu terus ke mahkamah. Lama jugak tunggu... kaki kencingla lawyer ni. Dlm surat suruh dtg 2.45pm... tup2.. kul 3pm++ lebih baru call aku. Suasananye tdk seperti mahkamah pon... cam ofis biasa jekkk...
Mengaku salah pastu depa suruh jumpe bank utk buat bayaran.... Camtu je, aku ingat nk la suarakn pendapat skt so bole la back-up Abg Ngah skt... Buang masa aku je lawyer nie.... Lawyer kaki kencing!!!!!! Busuk punye olang!!!!