Sunday, 24 October 2010

ADE SURVEY SAL GAJI

... mungkinkah ade beberapa perubahan yg besar & drastik cuba d lakukn oleh company..? Bulan ni company lantik sebuah consultant (sure korg bayar mahal kan..kan??) utk wat servey pd para staf. Mereka ktkn segala data2 maklumat adlh rahsia tp kenapa mntk jawapan mula2 yg company dpt mengagak siapa staf itu. Pelik kn..???? Betol ke ikhlas ........
Aku cuba mengisi smue soalan dgn pandangn2 yg ku rasakn baik utk kemajuan staf & company terutama menglibatkn soal gaji & benefit. Adoooiiii... letih rasanye bekerja tp kureng d hargaikn??
Utk staf clerical sekurang2nye mrk akan dpt durian runtuh pd bulan ini (Dgr2 korg dpt 10% kenaikkan gaji..... best lor korg) tp buat officer.... nasib kami belom d ketahui lg .... rungutan demi rungutan cuma perubahan yg belom nampak bayang nyor .... sekadar BAYANGAN GURAUAN ... tp doaku pohon supaya rezeki kami sefamili tdk berkureng malah bertambah hendaknye.. Amin

Thursday, 7 October 2010

MUSIM DEMAM

Slps bergaya dgn musim raya, skang gue sfamili d attack dgn virus demam. Wafa,Husnaa & gue sendiri ....
Paling gue kecian kt Husnaa. Apala daya si kecil montel ini pabila d serang demam & selesema. Pd mlm 3/10/2010... ehmmm... Husnaa kembali demam. Risau sekali gue d buatnyor. EL... itu la alasan yg gue type dlm handphone utk sms kpd Kak Fairous Region9 & Kak Azie Sg Buloh Branch. Harap2 aku diaorg faham lah.. klu tak jugak buat2lor faham yek.
Husnaa, gue & my wife teros ke Hosp Slyg kali ini. Kami cukup serasi dgn Hospital kerajaan ini malah my wife kata klu lalu kt sini terasa mcm nk bersalin jor.. kelakau tul bunyi nyor..!! Ade peluang ke ni...he..he..he...
Slps daftar gue bw Husnaa ke fever centre khas wat pesakit2 demam. Kene amik darah.... adoii....!!!!!!! kecian tul gue tgk baby manja gue ni. Ape nk wat coz itu saje cara utk tentukn penyakit Husnaa. Aku redha .....Grrrrrrrrr
Ape2 pon syukur kehadrat Allah coz cuma ade jangkitan virus d tekak... amik ubat d farmasi hospital.( byknyor ubat..mcm2 ade..!!)
Husnaa ..... rajin2 mkn ubat k...??????!!!!!!
Chow Chee Chow ...!!!!!